Върни се горе

ДО

ДО МАГ.-ФАРМ. ДИМИТЪР МАРИНОВ

ПРЕДСЕТАДЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИЯ ФАРМАЦЕВТИЧЕН СЪЮЗ

ДО

БЪЛГАРСКИТЕ МАГИСТЪР-ФАРМАЦЕВТИ

 

 

 

 

УВАЖАЕМИ МАГ.-ФАРМ. МАРИНОВ,

УВАЖАЕМИ МАГИСТЪР-ФАРМАЦЕВТИ,

 

По стара българска традиция на 24 юни отбелязваме Еньовден, когато според народните вярвания билките са най-лековити. На тази дата у нас отдаваме почит и към Вашия труд.

На празника на българския фармацевт имам честта да Ви поздравя от името на Министерството на здравеопазването и лично от свое име.

Използвам тази прекрасна възможност да Ви благодаря за професионализма и отдадеността на една от най-благородните професии с огромен принос за общественото здраве.

Със своята експертиза и отговорност Вие сте ключов партньор на медицинските специалисти при осигуряването на комплексни и ефективни медицински грижи. Оценявам високо всеотдайните Ви усилия да ги гарантираме на българските граждани – всеки ден, независимо от предизвикателствата, пред които се изправяме. Знам, че зад успеха на общата ни мисия да опазим здравето и живота им се крият много труд, безценен опит и безупречни знания. Приветствам стремежа Ви да ги надграждате непрекъснато. Също така съм убедена, че доверието на пациентите се гради със съпричастност към проблема на ближния и готовност да се помага с индивидуален съвет и внимание. Това са качества, които Вие, българските магистър-фармацевти, безспорно притежавате и за които Ви изказвам признателност.

Вярвам, че ще продължим да си сътрудничим в името на здравето.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Гр. София                                                        Д-Р ГАЛЯ КОНДЕВА

24.06.2024 г.                                                     МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Сподели в: